Pahlfer Brons metallnät Stockholms nationStockholm Nation Pahlfer metalldraperi barlåsningPahlfer. metallnät GR.100 brons. Enkel clipsBronsnät Pahlfer Inredning GR.100 Stockholms nationBronsnät Pahlfer Stockholms nation GR.100 -1

Stockholms nation / Uppsala

Arkitekt: Pietsch Arkitekter

Metallnät: GR.100

Material: Brons

Stockholm Nation är en av 13 studentnationer vid Uppsala universitet och har funnits sedan mitten av 1600-talet samt har sedan 1800-talet haft en fast lokal. När det var dags för ombyggnation av Stockholm nations, Bakficka “Stockens”, i Uppsala fick vi i uppdrag att tillverka ett metalldraperi i brons till deras bar. Ett specialtillverkat metalldraperi med låsning av metallnät GR.100 i brons pryder nu fronten av barhyllan. Kvällsbelysningen reflekterar ljuset på det parkerade metallnätet när baren är öppen och kompletterar det i övrigt varma inredningen.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.