Pahlfer Inredning distansportal – ChainexPahlfer Inredning AB-1Pahlfer Chainex Tiger of Sweden

Tiger of Sweden, Flaggskeppsbutik / Stockholm

Arkitekt: Boys Don’t Cry

Metallnät: Chainex 07

Material: Rostfritt stål 316L

 

PAHLFER metallnät Chainex 07 i rostfritt stål fick en central plats som väggbeklädnad likt en portal i den svenska modebutiken Tiger of Swedens nya flaggskepp på Biblioteksgatan i Stockholm.

Belyst likt glänsande moaré prydde metallnätet butiken, monterad med några få centimeters distans till den portalliknande väggen.  I det här projektet producerades metallnätet i paneler och monterades direkt ur skena i undertaket.

 

 

Använda material

Chainex Pahlfer Inredning AB -Webb
Chainex 07
Metallnät Chainex 07 är ett metallnät sammansatt av helsvetsade ringar. Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den mycket hållfast och motståndskraftig mot deformation. Storleken på Chainex 07 ringar gör den något mer elastisk än ringväv SL med den mindre ringen. Specialmått offereras på begäran, max 23 m2 i ett stycke. Hänsyn skall tas till vävmåttet 56 cm. Höjd efter önskemål. Metalldraperier i Chainex beställes ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv. Metallnätets konstruktion gör att den kan falla ngt ojämnt i höjd. Metallnätet kan tillverkas i olika former, såsom cylinderform. Kan beställas med 56mm breda fransar.

Metallnätet passar till inredning såsom rumsavdelare, metalldraperier, produkter etc. Även idealisk för utomhusbruk.

Upphänge: Metalldraperi direkt ur skena, med glid, ringar, panel eller med fasta hängen.