PAHLFER Ångströmslaboratoriet webÅngströms PAHLFER GR.127 RF webPAHLFER GR.127 RF Uppsala Ångströms webPAHLFER GR.127 RF Ångströms Uppsala WebPAHLFER RF GR.127 Ångströms web

Ångströmlaboratoriet / Uppsala

Arkitekt: PE Arkitektur

Metallnät: GR.127

Material: Rostfritt stål

Ångströmlaboratoriet är en av Uppsala universitets stora anläggningar. Det “Nya Ångström”  innebär en tillbyggnad av två nya hus på totalt 30 000 kvadratmeter, där man skapat nya mötesplatser, utbildningsmiljö och integrerat IT-forskningen under samma tak. Nybyggnaden innehåller även reception, café och en gemensam ljusgård mitt i huset.

Till deras café och restaurang har vi tillverkat ett rostfritt metalldraperi med låsning. Till draperiet har vi använt metallnät GR.127 som är tillverkad av något kraftigare trådar och passar utmärkt till att stänga för restauranger m.m. Då metallnätet har en mycket stor öppen area ger det ett luftigt och lätt intryck. Metalldraperiet löper längs restaurangens långa disk i en takskena, som är monterad på en nedpendlad balk av stål. Genom att montera draperiet med vikprofiler och hjul, minimeras uppställningsytan till ca 15% av metalldraperiets totala längd. Med hjälp av specialkurvor på takskenan kan draperiet svänga in och avslutas mot vägg. Metalldraperiet parkeras längs ena sidans vägg. På motsatt sida låses draperiet med hjälp av väggprofiler.

Använda material

GR.127 PAHLFER WEB
GR.127

Metallnät GR.127 är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier. Finns även i andra storlekar av tråd, GR.45 – 1mm tråd, GR.100 – 1,6mm tråd och GR.127 – 2,35mm tråd.

Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.