Pahlfer Kv.Giraffen

Metallnätslåsning

Önskas metalldraperier med låsning monteras de antingen med vikprofiler eller med enkelclips tillsammans med hjul som rullar i takskena av stål. Takskena offereras i valfria längder och med kurvor med olika radier. Med hjälp av vikprofiler veckas metalldraperiet maximalt vid uppställningsplatsen. Parkeringsytan bygger då ca 15% av metalldraperiets längd. Med enkelclips behövs en uppställningsplats på ca 25% av metalldraperiets längd.

Metalldraperiet låses med hjälp av vertikala skenor mot vägg alternativt med vertikala skenor som möter varandra i mitten av metalldraperiet. De vertikala skenorna som är fästa på metalldraperiet har handtag och uttag hänglås.

Stumt mått anges för avsedd längd på avstängningsområdet där metalldraperiet ska monteras. Stumt mått tak/golv anges för rätt höjd av metalldraperi. (Stumt mått tak, d.v.s där takskenan ska monteras.) Bifoga gärna en ritning med dessa mått. Exakta mått samt radie på kurva måste anges innan ordern kan verkställas. Om nödvändigt kan metalldraperi kortas av på bredden men inte på höjden.

Pahlfer Viksystem

Metalldraperi med upphänge vikprofiler

Metalldraperier, upphänge vikprofiler och hjul. När metalldraperierna är monterade med vikprofiler veckas metallnätet efter en viss bredd och uppställningeplatsen minimeras till ca 15% av metalldraperiets totala längd.

Pahlfer enkelclips

Metalldraperi med upphänge enkelclips

Metalldraperi med upphänge enkelclips och hjul. När metalldraperierna är monterade med enkelclips veckas metalldraperiet naturligt mellan hjulen. Uppställningsplats ca 25% av metalldraperiets totala längd.

Pahlfer Kurva

Takskena, kurva

Kurvor offereras med standardradie:  R205, R300, R400, R500, R650, R1000, R2000. Kurvor med andra radier kan tillverkas efter projektets behov. På bild: Nedpendlad skena med spec.kurvor, monterad under lufttrumma.

Pahlfer Takskena – konsoll

Takskena, monterad på konsol.

Takskena i vitlackerad stål monterad på konsoler tillverkade efter projektets behov.

Pahlfer nerpendlad takskena

Takskena nedpendlad

Metalldraperiet monterad med vikprofiler. Nedpendlad takskena, vars pendlar monterade i takbjälklaget.

PAHLFER Ångströmslaboratoriet web

Takskena, direkt i tak.

Takskena direkt mot taket. Då metalldraperier är relativt tunga behöver skenan vara monterad mot tillräckligt fast material i tak.

Pahlfer Infälld i tak

Takskena och vikprofiler infällda i tak.

Metalldraperi monterad med vikprofiler. Både vikprofiler och takskena infällda i tak, monterad i takkonstruktion.

Pahlfer Gr 716 RF

Takskena infälld i tak.

Metalldraperi monterad med vikprofiler. Takskena infälld i tak, monterad i takbjälklag. Undertaket är installerat efter montaget av metalldraperiet.

Pahlfer mittlåsning – webb

Metalldraperi med mittlåsning.

Metalldraperiet låses med hjälp av två vertikala profiler som möter varandra med handtag och uttag för hänglås.

Pahlfer Vägglåsning Töjnaskolan

Metalldraperi med vägglåsning.

Metalldraperi med vägglåsning låses med vertikal profil med handtag och uttag för hänglås mot vertikal profil monterad på vägg.