Pahlfer Brass meshBiljardpalatset0Pahlfer Rumsavdelare av mässingsnät sammanlänkade med mässingstråd

Biljardpalatset, Restaurang och spelhall / Göteborg

Arkitekt: Bauer Studio

Metallnät: C.812

Material: Mässing

Biljardpalatset har varit Göteborgs underhållningspalats sedan mer än 30 år tillbaka. Till dem fick vi uppdraget att tillverka metallnät i solid mässing som rumsavdelare efter önskade mått.

Metallnäten är monterade som fasta paneler i de specialtillverkade takskenorna, direkt i undertak. Då panelerna är monterade med metallnätet i riktning med liggande dvs vågräta spiraler, faller de rakt och kan inte dras åt sidan. När metallnätet hänger slätt skapas stor genomsikt och med metallnät C.812 öppna area på 65% skapas en öppen rumskänsla. Metalldraperiets solida mässing får dessutom en extra lyster med den riktade takbelysningen.

Använda material

Foto 2019-11-19 14 50 39
C.812

Metallnät C.812 är konstruerad av trådspiraler sammansatta med svagt bockade relativt raka trådar. Nätet lämpar sig för inredning såsom undertak, väggbeklädnad, rumsavdelare, draperier mm. Metallnätets konstruktion gör att metalldraperiet “faller” i vågor när det är monterat med enkelhjul, varpå det vid ihopdraget läge faller mot golvet ca 50 mm. Det sker inte vid montering som paneler eller med vikprofiler/hjul vilket vi rekommenderar vid längre partier av metalldraperi C.812.

Nordiskt guld är en mässing-legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.