Pahlfer – Midsommarkransen Brandstegen skolaBrandstegen Skola PahlferPAHLFER Midsommarkransen Skola RFPAHLFER Midsommarkransen Skola

Brandstegen skola / Midsommarkransen Stockholm

Arkitekt: Tengbom

Metallnät: D.9514

Material: Rostfritt stål

Den K-märkta brandstationen i Midsommarkransen, i södra Stockholm, byggd på 1940-talet är nu ombyggd till skola, där byggnaderna varsamt har blivit restaurerade. En modern skola med inspiration från brandstationens ursprungliga arkitektur. Till skolans cafeteria har vi fått i uppdrag att tillverka ett rostfritt metalldraperi med låsning mot vägg och disk. Metalldraperiet har stor genomsiktlighet och känns luftigt även då cafeterian har stängt.

Använda material

Pahlfer D.9514 Nordiskt guld
D.9514 

Metallnät D.9514  är konstruerad av sammanlänkade trådspiraler och svetsade kanter. Flexibel i en riktning. Då tråden i det här metallnätet är relativt tunn och lätt, rekommenderas nätet för inredning. Metallnät D passar till rumsavdelare, undertak, väggbeklädnader, fasader, produkter, metalldraperier med eller utan låsning etc.

Metallnät D.9514 i koppar väger 4,6kg/m2 till skillnad från de övriga materialen

Nordiskt guld är en mässingslik legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 rekommenderas för utomhusbruk.