Mektagonen GR 716 RF – hemsidaPahlfer Parkering Mektagonen – webbPahlfer Entre Mektagonen metalldraperi GR716Pahlfer GR.716 RF

Clarion Collection Hotel Mektagonen / Göteborg

Arkitekt:

Metallnät: GR.716

Material: Rostfritt stål

Pahlfer metalldraperi GR.716 i rostfritt stål fyller nu en både estetisk och praktisk funktion på Clarion Collection Hotel Mektagonen som ligger i centrala Göteborg. Metalldraperiet är monterat intill hotellets receptionsdiskar och lounge i deras välkomnande entré, för att lounge-området ska kunna låsas för. Metallnät GR.716 har en öppen area på 76% , vilket ger draperiet en stor genomsiktlighet och en öppen känsla även då det är fördraget. Metalldraperiet är producerat i ett långt parti och har två kurvor vilket ger metalldraperiet en mjuk form som harmoniserar med de runda receptionsdiskarna. Metallnätet är monterat med vikprofiler och hjul i nedpendlade takskenor från takbjälklaget. Pendlarna är dolda ovanför innertaket. Metalldraperiet låses mot vägg och golv samt parkeras på ena sidan om diskarna när det är fråndraget. Då metalldraperiet är monterat med vikprofiler minimeras parkeringsytan till knappt 15% av metalldraperiets totala längd. Vid parkerat läge draperas metalldraperiet vackert och blir ett dekorativt inslag i entrén.

Använda material

PAHLFER GR.716 web
GR.716

Metallnät GR.716 är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt draperier med eller utan låsningsanordning. I rostfritt stål serie GR finns det olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet, GR.45 – 1mm tråd, GR.100 – 1,6mm tråd och GR.127 – 2,35mm tråd.

Rostfritt stål AISI 316 för utomhusbruk.