PAHLFER GR.100 Nordic Gold GardemoencofClarion Hotel Gardemoen PAHLFERClarion Pahlfer Inredning GR.100 NG

Clarion Hotel & Congress Oslo Airport / Gardemoen, Oslo

Arkitekt: Krook & Tjäder

Metallnät: GR.100

Material: Nordic Gold

Till det nyöppnade Clarion Hotel & Congress Oslo Airport i Gardemoen tillverkade vi metalldraperier med låsning av metallnät GR.100 i mässing Nordic Gold.

Metallnät GR.100 har stor öppenhet 76%, vilket ger en stor genomsiktlighet och en öppen känsla även då metalldraperierna är fördragna. Metalldraperierna är producerade i två långa partier och monterade med vikprofiler och hjul i takskenor med specialkurvor direkt i takbjälklaget. Metalldraperierna låses mitt fram och parkeras på var sida om baren när de är fråndragna. Då metalldraperierna är monterade med hjul på vikprofiler, gör veckningen bredare varpå uppställningsplatsen minimeras till knappt 15% av metalldraperiets totala längd.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.