Pahlfer – Arkitekt Jon Eliasson Design Studio -4Pahlfer GR.100 brons – CopperhillPahlfer – Arkitekt Jon Eliasson Design Studio -3Pahlfer – Arkitekt Jon Eliasson Design Studio -1

Copperhill Mountain Lodge, Restaurang / Åre

Arkitekt: Jon Eliasson Design Studio

Metallnät: GR.100

Material: Brons

På toppen av Förberget i Åre ligger fjällvärldens enda designhotell, Copperhill Mountain Lodge. Till deras nya bar har vi tillverkat ett metalldraperi av brons med mittlåsning. Bronsdraperiet är monterat på hjul med enkelclips, samt på en takskena monterad med väggfästen. Då metallnät GR.100 har stor genomsikt får man intrycket av en öppen känsla även då draperiet är fördraget. Vid uppställt läge draperas bronsdraperiet likt ett belyst smycke på var sida om baren.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.