Pahlfer metallnät låsning. med hjul. 1Restaurang DEG Urban Escape Pahlfer C.812 RFPahlfer C.812 Urban Escape GallerianUrban Escape Gallerian Pahlfer C.812 RF

Restaurang Urban Escape / Stockholm

Arkitekt: Mod Arkitekter

Metallnät: C.812

Material: Rostfritt stål

Till restaurang i Urban Escape Gallerian, i centrala Stockholm tillverkade vi metalldraperier av rostfritt stål med låsning.

Metalldraperiet har både vägg- och mittlåsning, vilket innebär att man kan välja var man vill ha öppningen för att sedan kunna parkera metalldraperiet längs med trappen. Metallnätet är monterad med enkelhjul vilka löper i en takskena monterad direkt mot bjälklag. I golvet har vi en extra låsning i form av spanjoletter. Metalldraperi C.812 har en öppenhet på 65% vilket innebär stor genomsiktlighet vilket medför en öppen känsla även när det är stängt och fördraget.

 

 

Använda material

Foto 2019-11-19 14 50 39
C.812

Metallnät C.812 är konstruerad av trådspiraler sammansatta med svagt bockade relativt raka trådar. Nätet lämpar sig för inredning såsom undertak, väggbeklädnad, rumsavdelare, draperier mm. Metallnätets konstruktion gör att metalldraperiet “faller” i vågor när det är monterat med enkelhjul, varpå det vid ihopdraget läge faller mot golvet ca 50 mm. Det sker inte vid montering som paneler eller med vikprofiler/hjul vilket vi rekommenderar vid längre partier av metalldraperi C.812.

Nordiskt guld är en mässing-legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.