Pahlfer Flockade rumsavdelarePahlfer flockat metallnät-1Pahlfer Fandado flockade

Fandado, Restaurang / Stockholm

Arkitekt: Bornstein Lyckefors Arkitekter

Metallnät: C.812

Material: Flockat rostfritt stål

Till den nyöppnade fusionrestaurangen Fandado i Hammarby Sjöstad, Stockholm utmanades vi att tillverka och flocka stora metallsköldar som rumsavdelare av metallnät C.812 som sedan monterades med krokar på kraftiga stänger, nedpendlade från undertak.

Resultatet blev en unik metallnätsinstallation med det ljuddämpande flockade materialet och med den korallröda kulören som framträdande accentfärg i restaurangen. Flockning är en ytbehandling av fibrer som appliceras på metallnätet vars yta erhåller en sammetsliknande yta som är slitstark och ljuddämpande, passar bäst som fasta paneler.

 

Använda material

Foto 2019-11-19 14 50 39
C.812

Metallnät C.812 är konstruerad av trådspiraler sammansatta med svagt bockade relativt raka trådar. Nätet lämpar sig för inredning såsom undertak, väggbeklädnad, rumsavdelare, draperier mm. Metallnätets konstruktion gör att metalldraperiet “faller” i vågor när det är monterat med enkelhjul, varpå det vid ihopdraget läge faller mot golvet ca 50 mm. Det sker inte vid montering som paneler eller med vikprofiler/hjul vilket vi rekommenderar vid längre partier av metalldraperi C.812.

Nordiskt guld är en mässing-legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.