Metalldraperi Fora – Pahlfer Inredning-1Pahlfer Metal mesh with locking – Fora-1Pahlfer Metalldraperi Fora-1Pahlfer Metalldraperi – Chainex 07 Fora-1

Fora, Huvudkontor / Stockholm

Arkitekt: Indicum Arkitekter

Metallnät: Chainex 07

Material: Rostfritt stål 316L

I samarbete med Tenant & Partner AB har vi tillverkat ett metalldraperi med låsning till  FORAS huvudkontor i Stockholm och deras datarum. Metalldraperiet är tillverkat av enskilt svetsade ringar som glider i skena, både i överkant och underkant. Då metalldraperiet är mycket följsamt har vi på var sida om metallnätet monterat vertikala profiler, som sedan låses fast mot vägg.

Använda material

Chainex Pahlfer Inredning AB -Webb
Chainex 07
Metallnät Chainex 07 är ett metallnät sammansatt av helsvetsade ringar. Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den mycket hållfast och motståndskraftig mot deformation. Storleken på Chainex 07 ringar gör den något mer elastisk än ringväv SL med den mindre ringen. Specialmått offereras på begäran, max 23 m2 i ett stycke. Hänsyn skall tas till vävmåttet 56 cm. Höjd efter önskemål. Metalldraperier i Chainex beställes ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv. Metallnätets konstruktion gör att den kan falla ngt ojämnt i höjd. Metallnätet kan tillverkas i olika former, såsom cylinderform. Kan beställas med 56mm breda fransar.

Metallnätet passar till inredning såsom rumsavdelare, metalldraperier, produkter etc. Även idealisk för utomhusbruk.

Upphänge: Metalldraperi direkt ur skena, med glid, ringar, panel eller med fasta hängen.