PAHLFER C.1518 Gallerian-webPahlfer Gallerian draperi RF webbPahlfer Gallerian webb

Gallerian / Stockholm

Arkitekt: Elinder Sten

Metallnät C.1518

Material: Rostfritt stål

Gallerian ligger mitt i Stockholm city och är med sina 50.000 besökare per dag en av Sveriges mest besökta platser. Kvarteret har sedan 2014 byggts om i projektet Urban Escape med fler kontorsytor, hotell, restauranger och service. I samband med ombyggnationen utvecklas även handelsvåningarna i de tre nedersta planen.

PAHLFER inredning fick uppdraget att tillverka måttanpassade metalldraperier med låsning till montage på olika platser i Gallerian.

Metallnät C.1518 i rostfritt stål har monterats med vikprofiler och låsning för att kunna stänga av delar på de övre planen.

Använda material

Serie C.
C.1518

Metallnät C.1518 i rostfritt stål är konstruerad av trådspiraler sammansatta med lätt bockade relativt raka trådar. Svetsade kanter. Det är ett mycket robust spiralnät och passar mycket bra till det offentliga rummet, då man t.ex behöver kunna stänga av för restauranger, affärer, receptioner. Nätet lämpar sig för inredning av olika slag men framförallt till draperier med låsnings-anordningar och upphänge med vikprofiler. Vi rekommenderar att använda vårt upphängningssystem med vikprofiler då metallnätets konstruktion gör att metalldraperiet “faller” ca 50mm mot golvet i vågor vid drapering.  Metalldraperiets uppställningsyta med vikprofiler, ca 15 % av metallnätets bredd. Önskar man inte att drapera metallnätet används metallnätet i motsatt riktning och monteras till paneler.

Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.