Pahlfer Kv.Giraffen Kalmar WEB-1Kv.Giraffen Pahlfer-web2Pahlfer Kv.GiraffenPahlfer Kalmar Giraffen Köpcentrum web

Giraffen Köpcentrum / Kalmar

Arkitekt: ElinderSten

Metallnät: GR.100

 

När  Giraffen Köpcentrum skulle byggas om och på nytt bli en modern, trivsam och social mötesplats för inte bara Kalmarboende fick vi i uppdrag att tillverka ett 40 meter långt metalldraperi med låsning till Danske Wienerbageriet som har sitt café vid en av entréerna till Giraffen. Det långa draperiet som har mycket stor genomsiktlighet, förgyller och kompletterar den moderna känslan i köpcentret. Vi har monterat metalldraperiet på vikprofiler med hjul för att minimera uppställningsplatsen då caféet har öppet. När Danske Wienerbageriet har stängt löper metalldraperiet runt den mjukt formade platsen i en skena och låses med mittlåsningar på var sida.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.