Pahlfer mässingnät – Ice Norge – webD.914 Mässing- Pahlfer Inredning ICEPAhlfer ICE – D.914 Mässing GolvskenaPAHLFER Ice Mässing D.914 OsloPahlfer Mässingsnät D.914 ICE Norge

ICE, Kontor / Oslo

Arkitekt: Metropolis arkitektur & design AS

Metallnät: D.914

Material: Mässing

Till ICE kontor i Oslo stod vi för en utmaning att skapa ett böljande mässingsnät som väggbeklädnad på ca 13 meter till deras entré.

Metallnätet monterades längs den långa väggen i tak- och golvskena som specialtillverkades i olika radier uppe och nere. Då de olika radierna inte synkroniserades skapades den böljande känsla som arkitekterna önskade. Eftersom metallnätet väger mer än 6 kg per kvadrat tillverkade vi det i partier som sedan monterades ihop. Att välja belysning är av stor vikt då metallnät får en extra lyster när det belyses. I detta unika projekt valdes armaturer med specialeffekter som gör att belysningen följer de personer som rör sig längs mässingsväggen.

 

Använda material

Pahlfer D.913 Koppar
D.914 

Metallnät D.914 är konstruerad av sammanlänkade trådspiraler och svetsade kanter. Flexibel i en riktning. Då tråden i det här metallnätet är relativt tunn och lätt, rekommenderas nätet för inredning. Metallnät D passar till rumsavdelare, draperier med eller utan låsningsanordningar, undertak, väggbeklädnader, fasader, produkter etc.
För utomhusbruk rostfritt stål 316.