MässingsdraperiPahlfer polerad mässingPahlfer Brass SL IndustrivärdenPahlfer SL Brass Industrivärden Webb

Industrivärden Kontor / Stockholm

Arkitekt: Wall to Wall Arkitektur & Form

Metallnät: SL

Material: Mässing

 

Till Industrivärdens kontor på Östermalm i centrala Stockholm har vi tillverkat ett metalldraperi av små ringar i polerad mässing som väggbeklädnad. Metalldraperiet är draperat ca 30% och tillverkad med med fasta hängen av samma material, samt monterad på en mässingstång. Det belysta metallnätet av den gyllene mässingen skapar en varm och välkomnande exklusiv känsla.

Använda material

Pahlfer SL Rostfritt stål-1
SL

Metallnät SL  är sammansatt av helsvetsade 4mm ringar.
Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den hållfast och motståndskraftig mot deformation. Den lilla storleken på SL ringarna gör den mjuk vid beröring och mycket följsam. Metallnätet kommer till sin fördel när den belyses.

Metallnätet kan tillverkas i bland annat cylinderform och klippas samt även beställas med 20 mm breda fransar. Gällande bredd bör hänsyn tas till vävmåttet 24 cm. Höjd efter önskemål. Metallnätets konstruktion gör att det kan variera ngt i höjd. Den totala maxytan för metallnät SL i ett stycke är ca 23 m2. Minimum vävyta på SL är 1 meter.

Metallnät SL är idealiskt som metalldraperi och rumsavdelare. Metalldraperi SL beställs ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv.

Offereras med olika upphängningsanordningar.

Rostfritt stål 316L rekommenderas för utomhusbruk.