Pahlfer Kungbron21 web GR.100Foto 2019-09-05 17 00 42 (1)PAHLFER metalldraperi GR i NG KungsbronPahlfer Kungsbron webPahlfer drapering GR NG KungsbronPAHLFER Kungsbr. webPAHLFER GR.100 Kungsbr. Web

Kungsbron 21, Kontorsfastighet / Stockholm

Arkitekt: 2BK Arkitekter

Metallnät: GR.100

Material: Nordic Gold

Till entrén på en av Stockholms mest centrala kontorsfastigheter, Kungsbron 21 producerades ett högt mässingsdraperi av metallnät GR.100 Nordic Gold. Det är ett metallnät med stor genomsikt, vilket skapar ett öppet intryck även när draperiet är fördraget och låst. Skenan och metalldraperiet är nedpendlat från taket samt monterat med hjul och vikprofiler. När det är monterat med hjul/vikprofiler krävs en mindre parkeringsyta än om det är monterat med hjul/enkelclips. När det belysta metalldraperiet är hopdraget draperas det och blir en estetiskt del av inredningen i entrén när det står parkerat vid sidan av disken.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.