PAHLFER Projekt Kronprinsen Malmö webPahlfer. Kronprinsen Hubbar webPahlfer Kronprinsen Hubb webPAHLFER Projekt Kronprinsen hubb Malmö web

Kv. Kronprinsen / Malmö

Metallnät: GR.100

Material: Mässing

Arkitekt: Dawn of Ideas

Till kv. Kronprinsen i centrala Malmö fick vi uppdraget att tillverka metalldraperier i solid mässing med låsnings-anordningar till deras mathubbar på mattorget, ett välkomnande mattorg som arkitekten har skapat med fantastiska materialval såsom mässing, marmor och Ölandssten.

Mattorget innehar 6 stora hubbar med plats för 2 aktörer i varje. Till varje hubb har vi tillverkat mässingsdraperier och specialtillverkade låsningar anpassade till de unika hubbarna. Mässingsnätet i draperierna har stor öppen area vilket gör att mattorget upplevs luftigt och genomsikten kvarstår även om draperierna är fördragna då hubbarna har stängt för dagen. Under öppettid dras mässingsdraperierna in i parkeringsfickor inne i hubbarna.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.