PAHLFER GR.100 Brons HiltonPAHLFER Hilton GR.100 brons 4PAHLFER Hilton GR.100 brons 2PAHLFER Hilton GR.100 BronsPAHLFER Hilton GR.100 brons 5

Kvarteret Hilton / Solna, Frösunda

Arkitekt: Gatun Arkitekter

Metallnät: GR.100

Material: Brons

Kvarteret Hilton är ett tillskott till Frösundaledens kontorskluster och är nu ett ljust och inbjudande hus med en gemensam takterrass och restaurang i bottenplan. Ljusgården byggdes för att skapa en gemensam mötesplats med matsal, där vi fått förmånen att tillverka och installera ett 17 meter långt PAHLFER metalldraperi i solid brons med låsning. Då man önskade kunna dela av den öppna loungen och låsa mot restaurangen har arkitekten valt vårt metalldraperi i brons GR.100 med stor öppenhet och genomsiktlighet. Bronsdraperiet är nedpendlad från tak och monterad med vikprofiler för att minimera uppställningsytan till 15% av metalldraperiet. Kvarteret Hilton har blivit nominerat till Solnas stadsmiljöpris.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.