Pahlfer – Chainex brons Cirkus-1Pahlfer – Cirkus Chainex07 bronsPahlfer Chainex07 brons. Rumsavdelare-1Pahlfer Brons metalldraperi

Lilla Cirkus, Arena / Djurgården Stockholm

Arkitekt: White Arkitekter

Metallnät: Chainex 07

Material:Brons

Till Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm producerade vi ett flertal måttanpassade bronsdraperier av enskilt svetsade ringar. Lilla Cirkus är en ny fräsch anläggning och tillbyggnad på den ursprungliga arenan Cirkus som funnits på Djurgården sedan 1892.Tillbyggnaden ritades av White Arkitekter och invigdes oktober 2015.

Till deras moderna design passade metalldraperi Chainex 07 i brons med dess stora öppna area utmärkt som rumsavdelare då man vill behålla den öppna känslan i rummet. Bronsdraperierna är parallellt monterade så de kan placeras omlott. De är monterade på hjul/glid som löper i skenor monterade i hattprofiler i undertaket. Med de olika bronsdraperierna kan rummet avgränsas och bilda nya rum i rummet. När metalldraperiet belyses lyfter känslan av exklusivitet.

 

 

Använda material

Chainex Pahlfer Inredning AB -Webb
Chainex 07
Metallnät Chainex 07 är ett metallnät sammansatt av helsvetsade ringar. Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den mycket hållfast och motståndskraftig mot deformation. Storleken på Chainex 07 ringar gör den något mer elastisk än ringväv SL med den mindre ringen. Specialmått offereras på begäran, max 23 m2 i ett stycke. Hänsyn skall tas till vävmåttet 56 cm. Höjd efter önskemål. Metalldraperier i Chainex beställes ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv. Metallnätets konstruktion gör att den kan falla ngt ojämnt i höjd. Metallnätet kan tillverkas i olika former, såsom cylinderform. Kan beställas med 56mm breda fransar.

Metallnätet passar till inredning såsom rumsavdelare, metalldraperier, produkter etc. Även idealisk för utomhusbruk.

Upphänge: Metalldraperi direkt ur skena, med glid, ringar, panel eller med fasta hängen.