PAHLFER Projekt Medborgarhuset metall GR.127 RF med balk och stolpar webPAHLFER Projekt Medborgarhuset GR.127 webPAHLFER Projekt Medborgarhuset GR.127 RF med balk och stolpar webPAHLFER Projekt Medborgarhuset GR.127 RF kurva med valfri radie web

Medborgarhuset / Stockholm

Metallnät: GR.127

Material: Rostfritt stål

Till Medborgarhuset på Medborgarplatsen  i Stockholm har vi tillverkat ett metalldraperi av ett metallnät med lite grövre tråd i rostfritt stål. Metalldraperiet är monterat med låsnings-anordningar och med enkelclips. Med enkelclips dvs metallclips och hjul, draperas  metalldraperiet relativt nära väggen längs uppställningsplatsen. Parkeringsytan utgör ca 25% av metalldraperiets längd när det är öppet och draperiet skjutet åt sidan. Till projektet har vi även tillverkat en kraftig balk och breda stolpar på var sida om metalldraperiet. Med metallnätets stora öppna area får man ändå en öppen känsla även när draperiet är fördraget och låst, vilket skapar ett lätt och luftigt uttryck.

Använda material

GR.127 PAHLFER WEB
GR.127

Metallnät GR.127 är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier. Finns även i andra storlekar av tråd, GR.45 – 1mm tråd, GR.100 – 1,6mm tråd och GR.127 – 2,35mm tråd.

Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.