GR.100 NK Juvel Pahlfer webNK Juvel Pahlfer GR.100 NGNK Skyltfonster Pahlfer GR.100

NK Fine Jewellery & Watches / Stockholm

Arkitekt: Caroline Molse,  Departments & Stores Europe

Metallnät: GR:100

Material: Nordic Gold

På NK:s entréplan ligger NK Fine Jewellery & Watches, juvelsalong. Till dem tillverkade vi mässingsdraperier i Nordic Gold till butikens skyltfönster mot Regeringsgatan. Då butiken önskade metalldraperier med stor genomsikt valdes metallnät GR.100 som monterades i olika partier av sinusformade skenor vilket skapade en s-formad våg längs med butikens fönsterpartier. Det blev ett givet inslag och en del av den lyxiga känslan som går genom hela den övrigt nya inredningen på NK juvelsalong.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.