Pahlfer – Inredare Eva-Jo Hancock Innovation DesignPahlfer Duschdraperi mässing SLPahlfer ringväv mässing – HornsgatanPahlfer Mässingsdraperi SL

Nyrenoverad lägenhet / Stockholm

Inredare:Eva-Jo Hancock, Innovation Design

Metallnät: SL

Material: Mässing

Till en nyrenoverad lägenhet på Hornsgatan i Stockholm söder, fick vi uppdraget att producera ett mässingsdraperi av 4mm ringar, ett exklusivt duschdraperi som tillverkades med fasta hängen av samma material till det nya badrummet för den  specialtillverkade stången. Då mässingsdraperiet är monterat något utanför dusch-arean samt inredd med takdusch, riktas inte vattenstrålarna rakt på metallnätet.

Använda material

Pahlfer SL Rostfritt stål-1
SL

Metallnät SL  är sammansatt av helsvetsade 4mm ringar.
Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den hållfast och motståndskraftig mot deformation. Den lilla storleken på SL ringarna gör den mjuk vid beröring och mycket följsam. Metallnätet kommer till sin fördel när den belyses.

Metallnätet kan tillverkas i bland annat cylinderform och klippas samt även beställas med 20 mm breda fransar. Gällande bredd bör hänsyn tas till vävmåttet 24 cm. Höjd efter önskemål. Metallnätets konstruktion gör att det kan variera ngt i höjd. Den totala maxytan för metallnät SL i ett stycke är ca 23 m2. Minimum vävyta på SL är 1 meter.

Metallnät SL är idealiskt som metalldraperi och rumsavdelare. Metalldraperi SL beställs ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv.

Offereras med olika upphängningsanordningar.

Rostfritt stål 316L rekommenderas för utomhusbruk.