PAHLFER Oslo Egertorget webbPahlfer Egertorget Oslo -Olivia Eger – webbPahlfer Olivia C.812 BronsOlivia Oslo Pahlfer C812 koppar webb

Olivia Eger, Restaurang / Oslo

Arkitekt: Metropolis arkitektur & design AS

Metallnät: C.812

Material: Brons

Till den nyöppnade Italienska restaurangen Olivia Eger på Egertorget i centrala Oslo tillverkade vi ett metalldraperi i brons med låsning och monterade det i den nästan 4 meter breda öppningen till barområdet. Metalldraperiet monterades med vikprofiler vilket skapade ett minimum av parkeringsyta, ca 15% av metalldraperiets totala längd. Då det belysta bronsdraperiet parkeras, blir det även då en del av den övrigt varma och välkomnande inredningen.

Använda material

Foto 2019-11-19 14 50 39
C.812

Metallnät C.812 är konstruerad av trådspiraler sammansatta med svagt bockade relativt raka trådar. Nätet lämpar sig för inredning såsom undertak, väggbeklädnad, rumsavdelare, draperier mm. Metallnätets konstruktion gör att metalldraperiet “faller” i vågor när det är monterat med enkelhjul, varpå det vid ihopdraget läge faller mot golvet ca 50 mm. Det sker inte vid montering som paneler eller med vikprofiler/hjul vilket vi rekommenderar vid längre partier av metalldraperi C.812.

Nordiskt guld är en mässing-legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 för utomhusbruk.