Pahlfer Skellefteå stadshus Gr.100 MässingPahlfer Skellefteå GR.100 stadshusetGR.100 Mässing Stadshuset Skellefteå PahlferPahlfer GR.100 Mässing

Skellefteå Stadshus / Skellefteå

Arkitekt: MAF Arkitektkontor

Metallnät: GR.100

Material: Mässing

Till nya ombyggda Skellefteå Stadshus har vi tillverkat ett metalldraperi av solid mässing med låsning till  Stadshusets receptionsdisk, inritat av MAF arkitektkontor. Metalldraperiet GR.100 har mycket stor genomsikt vilket ger ett öppet intryck när det löper runt den drygt 9 meter långa receptionsdisken. Då receptionen har öppet och mässingsdraperiet är fråndraget draperas det även vackert och blir likt ett smycket som kompletterar den inbjudande inredningen. Draperiet är monterat med vik-profiler och hjul i en takskena av stål, monterad direkt i undertak. När våra draperier är monterade med vik-profiler minimeras metalldraperiets uppställningsplats till ca 15% av draperiets längd.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.