PAHLFER Tekniska museet Stockholm Chainex 07 webbPAHLFER Chainex 07 Tekniska museet Sweden -webbPahlfer Ställning Tekniska museetPAhlfer montage Tekniska Museet – webb

Tekniska Museet / Stockholm

Arkitekt: Monica Förster Design Studio

Metallnät: Chainex 07

Material: Rostfritt stål 316L

Med en omslutande upplevelse väcker Tekniska Museets nya utställning Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar. Utställningen visar några av de utmaningar som teknikutvecklingen ställer oss inför. Till Hyper Human har vi tillverkat ett flertal metallnät i olika storlekar till en upplevelse-installation. Vi har även tillverkat en kraftig stålställning där metallnäten är monterade direkt på stålstänger med hjälp av spiraler. För att skapa ytterligare djup och mjuka övergångar har de olika metallnäten individuellt monterats ihop.

Använda material

Chainex Pahlfer Inredning AB -Webb
Chainex 07
Metallnät Chainex 07 är ett metallnät sammansatt av helsvetsade ringar. Varje ring är kopplad till fyra ringarna. Den specifika svetstekniken gör den mycket hållfast och motståndskraftig mot deformation. Storleken på Chainex 07 ringar gör den något mer elastisk än ringväv SL med den mindre ringen. Specialmått offereras på begäran, max 23 m2 i ett stycke. Hänsyn skall tas till vävmåttet 56 cm. Höjd efter önskemål. Metalldraperier i Chainex beställes ca 2-3 cm längre då det med fördel avslutas vilande på golv. Metallnätets konstruktion gör att den kan falla ngt ojämnt i höjd. Metallnätet kan tillverkas i olika former, såsom cylinderform. Kan beställas med 56mm breda fransar.

Metallnätet passar till inredning såsom rumsavdelare, metalldraperier, produkter etc. Även idealisk för utomhusbruk.

Upphänge: Metalldraperi direkt ur skena, med glid, ringar, panel eller med fasta hängen.