Världskulturmuséet Göteborg Pahlfer Inredning GR.100 BrassPahlfer metallnäts parkeringPahlfer metalldraperi i massingPahlfer metalldraperi med vikprofiler

Världskulturmuseet / Göteborg

Arkitekt: Marge Arkitekter

Metallnät: GR.100

Material: Mässing

Världskulturmuseet är ett museum i Göteborg som bildades 1999 i samband med bildandet av Statens museer för världskultur. Till museets butik har vi tillverkat ett metalldraperi i mässing med låsning mot vägg. Metalldraperiet är tillverkat av metallnät GR.100 som har mycket stor öppenhet, 76% . Metalldraperiet och skenan är nedpendlad från takbjälkarna. Metalldraperiet omfamnar butiken och parkeras vid sidan av butiken under dagtid då butiken är öppen. Med metalldraperiets stora genomsiktlighet skapas en öppen och luftig känsla även när butiken har stängt och metalldraperiet är låst. När metalldraperiet draperas reflekteras ljuset ytterligare på det parkerade metallnätet och med hjälp av vikprofiler skapas en mindre uppställningsyta än med enkelhjul.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.