Pahlfer GR.100 Foto-Lasse Olsson HemsidaPahlfer NG GR.100 Foto-Lasse OlssonFoto-Lasse Olsson Pahlfer Nordic Gold

Arena Sergel / Stockholm Sergelstan

Arkitekt: Kanozi Arkitekter AB

Metallnät: GR.100

Material: Nordic Gold

Foto: Lasse Olsson

Från och med november 2020 ligger Vasakronans nya huvudkontor och coworking-koncept Arena i Sergelstan på Malmskillnadsgatan 36, mitt i centrala Stockholm.

PAHLFER Inredning har haft förmånen att tillverka mässingsdraperier efter önskemål till de nya lokalerna. Våra metalldraperier av metallnät GR.100 med dess stilrena utryck förgyller och kompletterar den i övrigt inbjudande inredningen. Kanozi Inredning & Design har även behållit delar av den tidigare inredningen som ett medvetet val och hållbarhetstänk, där detaljer och konstverk har bevarats och fått nytt liv i de nya välkomnande och inkluderande lokalerna.

Använda material

Pahlfer GR.100 – Brass
GR.100

Metallnät GR är konstruerad av sammansatta böjda metalltrådar. Då metallnätet är mycket lätt och har stor genomsiktlighet lämpar det sig för inredning såsom undertak, mellanväggar, rumsavdelare samt metalldraperier med eller utan låsning.

Erbjuds i ett flertal olika material såsom t.ex. nordiskt guld. Det är ett material mycket snarlik mässingen och som är en legering av mestadels koppar men även lite aluminium, zink och tenn.

I metallnäts serien GR i material rostfritt stål, finns olika tjocka trådstorlekar och med olika stor öppenhet. Metallnät GR.45,  GR.127 och GR.716.