PAHLFER Projekt DECK webb-2

Specialinredning

Vi, våra fabriker och montörer har lång erfarenhet, gedigen kunskap och de förutsättningar som behövs för att kunna hjälpa er med specialinredningar, både för inomhus- och utomhusprojekt. Våra metallnät är alltid unikt tillverkade efter kundens önskemål och vi har stora möjligheter att uppnå kundens- och arkitekternas visioner med våra metallnät. Tillsammans med våra samarbetspartners inom olika produktionsområden kan vi erbjuda det mesta.

 

 

 

PAHLFER Tekniska museet Stockholm Chainex 07 webb

Till Tekniska museet i Stockholm har vi tillverkat mycket följsamma metallnät i rostfritt stål till projektet och monterat dem efter arkitekten Monica Försters ritningar och önskemål för att skapa estetiska rum och gångar på utställningen. När metallnäten belyses framträder dess former och draperingar på ett fantastiskt sätt. För att skapa rum i rummet krävdes en kraftig ställning av järnbalkar som vi tillverkade till projektet. Specialtillverkade stänger medmera tillverkades för att kunna montera metallnäten direkt på balkarna. Metallnät av ringar kan tillverkas i ett enda stycke, max 23kvm, samt klippas i olika former. Vi kan även erbjuda cylinderform i ett stycke.

Pahlfer Filmhuset web

Till Filmhuset fick vi i uppdrag att tillverka en Mini-Shop till deras foajé med låsbara metalldraperier i rostfritt stål, butikshyllor, skåp, butikspodier, displaymöbler m.m. vars former och uttryck av Arkitekt Ahrbom & Partner gifter sig med Filmhusets originalinredning från sena 60-talet av arkitekt Peter Celsing. I foajén har reception och biljettkassa kombinerats med bistro och bar. Till den har vi tillverkat ytterligare ett låsbart metalldraperi i rostfritt stål som löper runt hela disken, med parkering längs väggen så länge baren har öppet.

PAHLFER SP.50 Brass – NH Collection Köpenhamn

Till 5-stjärniga Hotel NH Collection i Köpenhamn fick vi uppdraget att tillverka ett gyllene undertak till deras lobby i mässing, designat av arkitekterna Arkitema Architects. Arton takplattor likt tunna boxar med olika djup av flätad solid mässing kröner nu taket ovanför trappen. Varje mässingsbox är tillverkad av bockade måttanpassade metallnät vars sidor med olika tjocklek. Vi tillverkade ramar som anpassades för de olika höjderna med plats för belysning mellan boxarna som förstärker mässingen och framhäver de olika djupen på boxarna ytterligare. De flesta av våra styva flätade metallnät kan tillverkas efter önskade storlekar, bockas och valsas.

 

 

 

 

Pahlfer Inredning Undertak Chainex 07 – 1

Vi fick en större utmaning till ett projekt i Stockholm av arkitekterna DAP då vi skulle skapa ett undertak likt bubblor med möjlighet att komma åt belysning och sprinklers. Måttanpassade metallnät av enskilt svetsade ringar tillverkades till projektet där varje metallnät, ca 1 kvm, monterades ihop längs metallnätets sidor. Metallnäten pendlades ner från undertaket och med hjälp av metallnätets konstruktion och tyngd skapades detta unika bubbeltak. När metallnätet belyses skimrar undertaket i olika nyanser likt såpbubblor.

PAHLFER D.9514 mässing Oslo web

Till ett kontorshus i Norge fick vi i uppdrag att tillverka ett böljande undertak i mässing till deras entré och personalrestaurang på Tordenskioldsgate 8-10 i Oslo. För montaget av metallnäten krävdes en stabil men flexibel ramkonstruktion som vi tillverkade i svart stål mot det svarta undertaket. När den gyllene mässingen belyses blir undertaket likt en gyllene himmel ovanför den varma och välkomnande inredningen av Metropolis Arkitekter Norge.

Pahlfer mässingnät – Ice Norge – web3

För ICE-kontoret i Norge fick vi i uppdrag av arkitekten Metropolis i Norge att skapa ett metallnät i massiv mässing som väggbeklädnad för ICE-lobbyn och entrén. De ville ha en 13 meter lång böljande vägg av metallnät med olika radier på skenkurvorna i tak och golv samt i otakt med varandra. Eftersom metallnätet inte är flexibelt åt båda hållen gjorde vi specialtillverkade skenor som skulle klara det som krävdes och variationen av kurvornas storlekar.

Pahlfer Inredning AB Metal mesh Brass

Till Moelvens kontor i Göteborg har vi fått uppdraget att tillverka mässingskärmar för att skapa ett extra rum i hjärtat av kontoret. Vi tillverkade skärmarna i olika storlekar, böjda efter arkitektens önskemål, samt monterade dem på plats till en cirkelformad helhet. Ramarna är tillverkade av svartlackerat stål och monterade med spiralnät i solid mässing.  Tillsammans bildar skärmarna ett centralt sällskapsrum på kontoret med stor genomsikt. Metallnätet framträder ytterligare när det belyses och blir ett varmt gyllene inslag i den övrigt varma inredningen på kontoret.