Pahlfer bockade metallnät

Specialinredning

Vi, våra fabriker och montörer har lång erfarenhet, gedigen kunskap och de förutsättningar som behövs för att kunna hjälpa er med specialinredningar, både för inomhus- och utomhusprojekt. Våra metallnät är alltid unikt tillverkade efter kundens önskemål och vi har stora möjligheter att uppnå kundens- och arkitekternas visioner med våra metallnät. Tillsammans med våra samarbetspartners inom olika produktionsområden kan vi erbjuda det mesta.

 

 

 

PAHLFER Tekniska museet Stockholm Chainex 07 webb

Till ett museum har vi tillverkat ett flertal metallnät i olika storlekar och monterat dem efter arkitektens önskemål. Vi tillverkade en kraftig ställning av järnbalkar, samt stänger som monterades med metallnätet direkt på balkarna. Metallnätet av ringar kan tillverkas i ett enda stycke, max 23kvm, samt klippas i olika former. Önskas cylindrar kan metallnätet svetsas ihop.

PAHLFER Ice Mässing D.914 Oslo

Till detta projekt fick vi uppdraget att skapa ett metallnät i mässing som väggbeklädnad till en entré. Man önskade ett böljande metallnät som skulle ha olika stora kurvor mot tak och golv samt i otakt med varandra. Då metallnätet inte är flexibelt och väger drygt 6kg per kvm tillverkade vi specialskenor som skulle klara de olika höjderna som det innebar och p.g.a vikten monterade vi metallnätet i partier som vi sedan monterade samman.

Pahlfer Inredning Brass SP.50 webb

Till entrén på en kontorsfastighet har vi tillverkat ett undertak av bockade måttanpassade metallnät i flätad mässing. Till projektet behövdes hattprofiler med utrymme för armaturer för montaget av metallnäten. Vi producerade även dessa samt absorbenter till varje tak-kasett och installerade det hela. De flesta av våra styva metallnät kan tillverkas efter önskade storlekar, bockas och valsas.

Pahlfer undertak Metropol

Vi fick en större utmaning till ett projekt då vi skulle skapa ett undertak likt bubblor med möjlighet att komma åt belysning och sprinklers. Måttanpassade metallnät av enskilt svetsade ringar där varje metallnät ca 1 kvm, monterades ihop längs metallnätets sidor. Dessa monterades på pendlar i undertaket och med hjälp av metallnätets konstruktion och tyngd skapades detta bubbliga undertak.

Pahlfer Fandado flockade

Som en takinstallation och rumsavdelare tillverkade vi sköldar av metallnät som i ena änden klipptes i en rund form samt svetsades längs kanterna. Metallnätet flockades och monterades i taket med kraftiga stänger och krokar då det väger drygt 6kg per kvm.

Flockning har en sammetsliknande yta och en ljuddämpande effekt.

Pahlfer koppar metalldraperi Centralen Foto Koncept

Till ett projekt i centrala Stockholm fick vi utmaningen att tillverka metalldraperier i koppar med låsning och runda mathubbar. Vi tillverkade metalldraperierna och kontaktade våra samarbetspartners som tillverkade hubbarna samt den övriga inredningen såsom bord, stolar och soffor efter arkitektens önskemål.

Pahlfer Inredning AB Metal mesh Brass

Till ett kontor har vi tillverkat skärmar som rumsavdelare med mässingsnät. Skärmarna är tillverkade efter arkitektens önskemål av oss och våra samarbetspartners. Skärmar och metallnät är monterade på plats.