Pahlfer Inredning Uppsala Universitet Mässingsnät med låsning -webPahlfer Metalldraperier – parkeringPahlfer metallnät mässing webReception Pahlfer Inredning

Rudbecklaboratoriet, Uppsala Universitet / Uppsala

Arkitekt: Indicum Inredningsarkitekter

Metallnät: D.9514

Material: Mässing

Till nybyggda Rudbecklaboratoriet, Uppsala universitet har vi tillverkat ett mässingsdraperi av spiraler, metallnät D.9514, till den ca 10 meter långa receptionen i entrén. Metalldraperiet låses i mitten med hjälp av låsningsprofiler samt med extra låsning runt disken. Med metallnätets öppna area skapas en öppenhet även om mässingsdraperiet är fördraget. Med mässingsdraperiet och receptionens  mässingsdetaljer skapas en exklusiv känsla.

Använda material

Pahlfer D.9514 Nordiskt guld
D.9514 

Metallnät D.9514  är konstruerad av sammanlänkade trådspiraler och svetsade kanter. Flexibel i en riktning. Då tråden i det här metallnätet är relativt tunn och lätt, rekommenderas nätet för inredning. Metallnät D passar till rumsavdelare, undertak, väggbeklädnader, fasader, produkter, metalldraperier med eller utan låsning etc.

Metallnät D.9514 i koppar väger 4,6kg/m2 till skillnad från de övriga materialen

Nordiskt guld är en mässingslik legering bestående mestadels av koppar men även aluminium, zink och tenn. Rostfritt stål 316 rekommenderas för utomhusbruk.