Pahlfer ytbehandlade

YTBEHANDLADE METALLNÄT

Vi kan erbjuda ytbehandling på de flesta av våra metallnät, såsom pläterade, lackerade, galvaniserade och flockade samt i en mängd olika kulörer och utföranden. Notera att det är olika max-storlekar på de ytbehandlade metallnäten beroende på vilken sorts ytbehandling och metallnät man önskar.

Tyvärr har PVD-behandlat metallnät utgått.

Pahlfer Plated metal mesh jpeg

Pläterade metallnät

Våra pläterade metallnät har en baslegering av stål och ett överdrag av annan metall såsom mässing, nickel, krom eller koppar. Kulören på pläterade metallnät stämmer i regel, men då varje metallfinish görs för hand kan ljusstyrkan skilja sig från ett jobb till ett annat. Eftersom baslegeringen är av vanligt stål är en pläterad yta inte lämplig för utomhusbruk. Max mått pläterade metallnät: ca 1065mm x  2400mm

PAHLFER – metal mesh plated – web

Antikpläterade metallnät

Våra antikpläterade metallnät har en baslegering av stål och ett överdrag av annan metall såsom mässing, nickel eller koppar. De antikpläterade metallnäten har en ytbehandlingen av ett mörkt oxidlager ovanpå den ljuspläterade legeringen. Ett tunt lager lack appliceras ovanpå de antikpläterade metallnäten för att bevara ytan från att förändras så länge som möjligt. Kulören på pläterade metallnät stämmer i regel, men då varje metallfinish görs för hand kan ljusstyrkan skilja sig från ett jobb till ett annat. Eftersom baslegeringen är av vanligt stål är en pläterad yta inte lämplig för utomhusbruk. Max mått pläterade metallnät: ca 1065mm x  2400mm

Pahlfer RAL

Lackade metallnät

Pulverlackering är ett kostnadseffektivt sätt att få den kulör man önskar sig på metallnätet. Genom en elektrostatisk laddning drar metallnätet till sig ett jämt lager av pulver, passerar en ugn där pulvret smälter och fäster permanent på metallnätet. Efter härdning har metallnätet en färgstark och hållbar beläggning. Pulvret täcker tyvärr inte helt på de ställen där metalltråden/banden på metallnätet överlappas av varandra och kan därför inte skyddas helt mot korrosion.

Det är viktigt att veta när man lackerar metallnätet hur det kommer att användas, inomhus eller utomhus då det är olika pulverlack och tillvägagångssätt som behöver användas. Den mest kostnadseffektiva lösningen skulle vara att använda galvaniserad ståltråd som baslegering; zink ger bra korrosionsskydd vid metallen i metallkorsningar där pulvret inte når.

När det står lackerat som alternativt val på våra produkter är det en vanlig pulverbeläggningen som används, pulver-lackat rent stål. Valfri RAL-kulör.

Pahlfer Galvaniserade

Galvaniserade metallnät

Galvaniserade metallnät är av stål som har belagts med ett mycket tunt lager zink innan metallnätet tillverkas. Det är bara något dyrare än vanlig ståltråd, men är mycket mer korrosionsbeständig.
För pulverlackerade metallnät utomhus bör man använda galvaniserat stål eftersom zinklagret skyddar stålet från att rosta där pulverlacken inte täcker metallen till 100% på ställen där ståltrådarna korsar varandra.
Korrosionsmotståndet med zink är bra, men ju tjockare beläggningen desto längre tid tar det för zinkskiktet att korrodera innan stålet blir oskyddat. Med galvaniserat stål är trådbeläggningen väldigt tunn varpå det behöves ytterligare ytbehandling för att metallnätet ska vara  lämpligt för långvarigt utomhusbruk. Prestandan ökar dock kraftigt när den används under en pulverlackerad yta.

Pahlfer Flockade grön

Flockade metallnät

Flock är fibrer som appliceras med hjälp av elektricitet på det rostfria metallnätet vars yta erhåller en sammetsliknande yta. Flockning är slitstarkt och har en ljuddämpande effekt, varpå den är mycket lämplig till rumsavdelare, takinstallationer, skärmar m.m.

Vi kan erbjuda flockade metallnät för olika typer av inredning och i ett flertal kulörer.

Offereras i olika max-storlekar beroende på metallnät. Kontakta oss för ytterligare information.