Pahlfer ytbehandlade

Pläterade, lackade eller flockade metallnät

Vi kan erbjuda ytbehandling såsom plätering, lackering och flockning på de flesta av våra styva metallnät och på en del spiralnät samt i en mängd olika kulörer och utföranden. Notera att det är olika max-storlekar på de ytbehandlade metallnäten beroende på vilken sort av ytbehandling och vilket typ av metallnät.

Tyvärr har PVD-behandlat metallnät utgått.

 

PAHLFER – metal mesh plated – web

Pläterade metallnät

Våra pläterade metallnät har en baslegering av stål och ett överdrag av annan metall såsom mässing, nickel, krom eller koppar. De antikpläterade metallnäten har en ytbehandlingen av ett mörkt oxidlager ovanpå den ljuspläterade legeringen. Ett tunt lager lack appliceras ovanpå de antikpläterade metallnäten för att bevara ytan från att förändras så länge som möjligt. Kulören på pläterade metallnät stämmer i regel, men då varje metallfinish görs för hand kan ljusstyrkan skilja sig från ett jobb till ett annat. Eftersom baslegeringen är av vanligt stål är en pläterad yta inte lämplig för utomhusbruk. På bild: Antikpläterade metallnät.

Max mått: ca 1065mm x  2400mm

  • Antik kopparpläterad
  • Svart kopparpläterad
  • Mörk oxidpläterad
  • Antik nickelpläterad
  • Antik mässingspläterad
  • Satin mässing pläterad
  • Ljus mässing pläterad
  • Ljus kopparpläterad
  • Ljus krompläterad
Pahlfer RAL

Lackade metallnät

Pulverlackering är ett kostnadseffektivt sätt att få den kulör man önskar sig på metallnätet. Genom en elektrostatisk laddning drar metallnätet till sig ett jämt lager av pulver, passerar en ugn där pulvret smälter och fäster permanent på metallnätet. Efter härdning har metallnätet en färgstark och hållbar beläggning. Pulvret täcker tyvärr inte helt på de ställen där metalltråden/banden på metallnätet överlappas av varandra och kan därför inte skyddas helt mot korrosion.

Det är viktigt att veta när man lackerar metallnätet hur det kommer att användas, inomhus eller utomhus då det är olika pulverlack och tillvägagångssätt som behöver användas. Den mest kostnadseffektiva lösningen skulle vara att använda galvaniserad ståltråd som baslegering; zink ger bra korrosionsskydd vid metallen i metallkorsningar där pulvret inte når.

När det står lackerat som alternativt val på våra produkter är det en vanlig pulverbeläggningen som används, pulver-lackat rent stål. Valfri RAL-kulör.

 

Pahlfer Flockade Orange

Flockade metallnät

Vi kan erbjuda flockade metallnät för olika typer av inredning och i ett flertal kulörer. Flock är fibrer som appliceras med hjälp av elektricitet på det rostfria metallnätet vars yta erhåller en sammetsliknande yta. Flockning är slitstarkt och har en ljuddämpande effekt, varpå den är mycket lämplig till rumsavdelare, takinstallationer, skärmar m.m.

Flock är slitstarkt, ljuddämpande, värme resistent, vatten avstötande, skyddande m.m.

Offereras i olika maxstorlekar beroende på metallnät. Kontakta oss för ytterligare information.